Avel

SKYNDA ATT BOKA BETÄCKNING INNAN NACHTMANN LÄMNAR VÄSTKUSTEN!

Även 2018 finns topphingsten Liz.352/T Nachtmann hos oss och tar emot alla renavlade Haflingeston med 0% främmande blod.

Liz.352/T Nachtmann -  den moderna hingsten som står sig i den stenhårda internationella konkurrensen. Det bevisade han genom att som första Skandinavienägda hingst placera sig i topp på Världsutställningen i Ebbs 2010. Han kommer ur den kanske mest eftertraktade och framgångsrika stolinjen i världen med modern EL15600/T Astra och helsystrarna EL Aspirina, EL Alexandria och EL Akropolis som de främsta namnen. Hingstlinjen med liz.Nordtirol och Nabucco behöver ingen närmare presentation än att dom får ses som legender inom haflingeraveln. Nachtmann är en nästintill unik kombination av dessa två framgångssagor som EL Astra och liz.Nordtirol faktiskt är. Nachtmann är resultatet av ett gediget och konsekvent avelsarbete som sträcker sig över många generationer.

Nachtmann präglar sina avkommor med sin moderna typ, fantastiska temperament, otroliga karaktär och arbetsvilja. Nachtmann har alla de kvaliteter som den moderna uppfödaren kan önska sig. Han har härstamning, exteriör, gångarter, ridbarhet och psyke utöver det vanliga. Lägg till en dräktighetsprocent på 98% och du har den mest kompletta hingst som finns att tillgå i norra Europa just nu.Han är en verklig tillgång i den svenska haflingeraveln.

Förtroendet för liz.352/T Nachtmanns (S32) genetiska kapacitet är orubbligt det största. Nu är det möjligt att skapa sig en bild av Nachtmanns verkliga förärvning. Ca. 25 avkommor har fått svenska bedömningar. Snittet ligger på över 39 poäng. 8 diplomston (av 9 visade), 1 godkänd avelshingst.
På "tyrolervis" är han far till sveriges högst bedömda sto 7,6p. Två ston på 7,5 och ett på 7,4p. Genomgående har han förbättrat avkommorna gentemot deras mödrar.

För information om Nachtmann:
Yngve: 070-6259606
Emelie: 070-5503369
eller maila: info@haflinger.se

För bokning och besök:
Hingststation Stall Liori www.liori.se
Linda Stångberg: 0736-710739
stallliori@gmail.com